RDW-KENTEKEN.NL IS GEEN
ONDERDEEL VAN DE RDW

Met een kenteken kan je vrijwel alle voertuiggegevens van het RDW ophalen. Deze gegevens zijn online in te zien via onze gratis rdw kenteken check. Voer hieronder een kenteken in en klik op check!

RDW gratis kenteken check

Via onze gratis kenteken check kan je alle voertuig gegevens inzien die bij het RDW bekend zijn. Alle getoonde informatie worden door het RDW bijgehouden. Via deze pagina kan je de waarde, het verbruik, specificaties en veel meer informatie vinden van elke in Nederland geregistreerde auto. Deze informatie is altijd actueel omdat deze rechtstreeks wordt opgehaald uit de database van het RDW. Eventuele wijzigingen en APK informatie is hierdoor altijd direct zichtbaar.

Omdat het RDW niet over alle informatie beschikt kan een RDW kentekencheck zaken als actuele kilometerstand, schadeverleden en aantal vorige eigenaren niet tonen. Hiervoor bieden wij een aanvullende oplossing aan. Je kan via ons, na het uitvoeren van de gratis kenteken check RDW, ook alle informatie over het autoverleden van een auto opvragen. Hiervoor is eveneens enkel het kenteken van het voertuig nodig. Je krijgt vervolgens een  uittreksel die wel al deze aanvullende informatie bevat.

Zoeken op kenteken?

Zie je een mooie auto voorbij rijden en wil je er meer over te weten komen? Of ben je van plan een nieuwe auto aan te schaffen en wil je het verbruik weten? De gratis kenteken check biedt heel wat informatie die in deze gevallen van pas kan komen. Zo kan je bij het aanschaffen van een tweedehands auto te weten komen of de gegevens overeenkomen met de gegevens die de verkoper jou geeft en kom je niet bedrogen uit. Via de kenteken check kan je verder ook achterhalen of het voertuig ooit in een ongeval betrokken was, wat de laatste kilometerstand is en hoeveel eigenaren de auto heeft gehad. Zo kan je een beter idee krijgen van de waarde.

RDW Kenteken check: controleer verzekering

Een andere reden om de gratis RDW Kenteken check te doen op onze website is om te kijken of jouw voertuig als verzekerd geregistreerd staat. Indien dit niet het geval is, riskeer je een boete van € 396 van de RDW. Doe zo snel mogelijk de gratis RDW kenteken check, zodat je kan zien of dat jouw voertuig verzekerd is en je deze boete kan voorkomen!

Kenteken check om zeker te zijn van jouw voertuiggegevens

Een kenteken check RDW is niet alleen handig wanneer je een voertuig wilt aankopen. Ook als u een voertuig wilt verkopen kan je deze kentekencheck gebruiken. Je krijgt een duidelijk overzicht van alle gegevens en kan zo ook perfect zien wat geïnteresseerde kopers zien. Makkelijk als je een advertentie wil opstellen en sommige dingen of data vergeten bent. Wees bij het maken van de verkoopadvertentie ook altijd eerlijk over eventuele schade die het voertuig opgelopen heeft. Via de kenteken check is namelijk eenvoudig een uittreksel over de voertuiggeschiedenis op te vragen. Hierin staat precies aangegeven wanneer en waar het voertuig schade heeft opgelopen. En zeg nou zelf, eerlijkheid duurt altijd het langst!

Wil je een APK check doen van de vervaldatum? Of een energielabel auto opzoeken? Dan kan dat ook met de gratis kenteken check.

Doe de gratis kenteken check om risico’s te beperken

De gratis kenteken check kost maar een paar minuten. Neem dus geen risico’s, maar wees er zeker van dat je verstandige beslissingen neemt. Ook als je je auto verkoopt, zorg er dan voor dat de informatie die je geeft aan de koper overeenkomt met de informatie die in de databank staat opgeslagen over jouw voertuig. De kenteken check kan een hoop gedoe, geld- en tijdsverspilling voorkomen. Voer daarom nu gratis je kenteken in en check de voertuiggegevens.

Of je nou een tweedehands auto wilt kopen of verkopen, het is ten zeerste aan te raden om een RDW kentekencheck en uittreksel van de autogeschiedenis op te vragen. Als koper kan het je een boel meer zekerheid geven over de auto die je op het oog hebt. De zogenaamde “kat in de zak” komt immers nog al te vaak voor. Hoe mooi een auto er ook uitziet, met een schadeverleden kan deze toch al snel vele malen minder waard zijn dan je denkt. Vraag daarom, naast de standaard kentekencheck RDW ook altijd het autoverleden van de auto op. Dit kan je al met al een hoop ellende en uiteindelijk geld besparen.

Voor verkopers geldt precies het zelfde. Door het uitvoeren van een gratis RDW kenteken check, met daarbij een overzicht van het autoverleden, kan je het beste de actuele autowaarde inschatten. Daarnaast kan je kopers op de hoogte stellen van een eventueel schadeverleden en kan je eventuele juridische problemen voorkomen.

Gratis kenteken check ook juridisch belangrijk 

Het checken van de autohistorie is ook belangrijk in juridisch opzicht als je een auto koopt of verkoopt. Door de historie te checken kan er nagegaan worden of de auto een schade auto is. Zo is er wel eens een rechtszaak geweest over een koper die een auto had gekocht dat ‘total loss’ was verklaard. De verkoper had de koper hier niet over geïnformeerd, maar als de koper de historie van de auto had opgevraagd dan was hij bekend geweest met deze informatie. Het werd de koper door de Hoge Raad zwaar aangerekend dat hij geen auto check had gedaan, waardoor de koper geen recht had op schadevergoeding. Wel werd er een passende oplossing gevonden, omdat de verkoper in dit geval wel melding had moeten maken van de gebreken van de auto. Maar zo zie je maar weer wat een problemen het kan opleveren als je niet even simpel een kenteken check doet.

Let op: via onze website kan je, naast het uitvoeren van de gratis kenteken check RDW, ook het autoverleden van jouw occasion opvragen.

Gratis kenteken check & kilometerstanden

Een veel gemaakte denkfout die men vaak maakt, is dat men denkt dat je met de gratis kenteken check ook de kilometerstand van het voertuig op kunt vragen. Over deze informatie beschikt het RDW echter niet. Op onze site kan je, na het uitvoeren van de gratis RDW kentekencheck, deze informatie echter wel opvragen. Deze informatie wordt ook wel het autoverleden of autohistorie genoemd. Bij het opvragen van de autohistorie krijg je inzicht in het aantal vorige eigenaren, eventueel schadeverleden en de kilometerstand van het voertuig. Een must voor iedereen die een occasion op het oog heeft!  De kilometerstand kun je ook opvragen als de auto een Nationale Auto Pas (NAP) heeft. Bij het NAP kun je een rapport opvragen en deze geeft de logische of onlogische kilometerstand van de betreffende auto aan.